Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Володимирівна Золотухіна

«За сто метрів від нашого будинку стався вибух»

переглядів: 62

Мені 57 років. Маю двох доньок. Ми з міста Лисичанськ Луганської області. Старша донька – лікарка. В ніч з 23 на 24 лютого вона була на чергуванні. Коли дізналася про початок війни, зателефонувала нам. Я не могла повірити в це. 

Магазини й аптеки працювали. Ми під обстрілами вистояли черги і зробили деякі запаси. Першого березня зникло опалення, згодом – вода. Лишився тільки газ. По воду їздили до джерела. 

Ми не виїхали відразу, бо старша донька не могла залишити своїх пацієнтів. А меншій потрібно було завершити останній курс і отримати диплом. Під час обстрілів сиділи у підвалі. За сто метрів від нашого будинку стався вибух. Коли обстріли почастішали, лікарню евакуювали. Тоді ми змогли виїхати.

Донькам тяжко. Старша часто плаче. Було два влучання у її будинок, який вона купила незадовго до війни. А дев’ятиповерхівка, в якій була її квартира, згоріла вщент. У наш будинок було пряме влучання. Ми залишилися безхатченками. Доведеться весь час жити в орендованих квартирах. 

Вибиралися на власному авто. Забрали котів. Рухалися за евакуаційними автобусами. Наші військові давали нам воду й печиво. Ми три години простояли на блокпосту між Донецькою та Луганською областями. Спочатку зупинилися в родичів у Харківській області, а зараз мешкаємо на Сумщині, тому що донька отримала призначення сюди. 

Я прошу в Бога, щоб швидше закінчилася війна, бо чим довше вона йтиме, тим більше людей загине. Це страшно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лисичанськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій