Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Софія Фоміна

"За 32 роки Незалежності народ втратив віру у політиків"

переглядів: 77

Фоміна Софія, учениця 9 класу Одеського ліцею № 117

Вчитель, що надихнув на написання есе: Путінцева Дар'я Сергіївна

«Моя Україна майбутнього»

Біда України в тому, що нею керують ті,

кому вона не потрібна.

М. Грушевський

Попри велику історію в не одне століття, кожен українець мріє, що колись наша держава буде єдиною, вільною та незалежною не тільки на папері.

Я народилась в Одесі, тут прожила свої майже п’ятнадцять років. Мій тато з Херсону, а мати з Одеси – Україна об’єднує!

Але, не дивлячись на мій маленький досвід життя,  я розумію, що я і мої батьки відрізняємося. Я безперечно українка, і всі звичайні слова, як «Батьківщина», «мова», «Єдність» для мене зрозумілі і не викликають у мене здивування. Я народилась у вільній Україні, народилась в Незалежній Україні – ми майбутнє України, ми учні, які у майбутньому будемо представляти нашу Батьківщину і від нас залежить, як світ буде ставитися до нашого народу. Незважаючи, на те, що ми внутрішньо розділяємося на різні регіони, наші погляди спрямовані на єдині патріотичні погляди. Одеса – «інтернаціональне місто», але це не значить, що ми не повинні розмовляти на рідній мові.

Питання мови дуже різке у сучасному мирі, і як би було не тяжко, якщо ми не поважаємо нашу мову і цим нашу країну, то чого весь світ буде це робити?! Якщо немає єдності у цьому, то країна сиплеться, патріотичній настрій відсутній, а деякі ще і розкрадають наші дари, які нам подарувала Батьківщина.

За 32 роки Незалежності народ втратив віру у політиків, більший частині народу байдуже кого обирати до влади. Що повинно було статися, щоб дорослі почали міркувати про єдність?! Нажаль, Війна! Тільки останній рік я помічаю, як дорослі почали цінувати нашу землю, яка нам дісталася від предків.

Невже настав час розквіту нації і патріотичної любові до Батьківщини? Чому саме «війна» пробудила нас? Мабуть це йде від наших предків, ми народ боротьби, і наша сила в цьому. Все через, що зараз проходить моя Батьківщина це набагато важче і важливіше, ніж 32 роки тому підписати документ о Незалежності. Зараз формуються думки про українців, ким ми будемо для сучасного світу – рабами могутніх держав, або борцями - творцями?! На мою думку все ще по переду, але зараз я впевнено можу сказати – що прислів’я «Моя хата с краю» вже не актуальне для нас українців. Головна мета сучасного суспільства прибрати псевдо патріотів, які чомусь мають більшу вагу у слові ніж чесні патріоти. Ми ніколи не зробимо шаг у вперед, коли будемо жити спогадами о минулих роках.

Ми ніколи не відбудуємо нашу країну, якщо будемо витрачати купу гривень на ремонти будов судів, чи ще щось. В мене не має спогадів о минулих роках, я іноді слухаю свою бабусю, і їй було добре, але я не розумію, що саме в цьому добре. Вони жили у сірих відтінках. Невже війна нас об’єднала, невже ми живемо в такому часі, що смерть і горе інших людей має такий вплив. А що зараз? Що саме робити і як жити з тим, що у кожній сім’ї загинув чи може загинути брат, син, тато, чоловік?

Віра у квітуче майбутнє. Ера слів закінчена, починається ера дій. Кожен з нас має можливість нести національність українця достойно. Ми, учні, ми майбутнє країни. Я дитина звичайних батьків. які все життя працюють заради мене і мого брата, і ми радіємо нашим становищем і нашою Батьківщиною. Да, зараз війна, да наші реформи повільні, і люди злі до них, але я вірю, що «Ми» зможемо все виправити і здолати.

«Слава Україні»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Одеса 2022 2023 Текст Історії мирних жінки молодь діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій