Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Софія Гонгало

"З мамою вночі сиділи в сирому, холодному підвалі, і земля здригалася від вибухів"

переглядів: 124

Доброго дня, шановний Святий Миколаю! Мене звати Гонгало Софія, мені 8 років. Я народилася в м. Харків, де і проживала з матусею до початку війни(((

Наразі я живу в м. Ужгород Закарпатської області, тут добре, не чути вибухів, але дуже хочеться додому в Харків. В новому місті друзі, звичайно, з'явилися, але я дуже сумую за своїми однокласниками і друзями з Харкова.

Я дуже люблю малювати, до війни я ходила до художньої школи, а зараз продовжую навчатися онлайн, це дуже допомагає мені відволікатися в цей нелегкий час. Але я дуже вірю нашим захисникам і в нашу Перемогу, і в те, що скоро настане Мир.

Зараз мені не вистачає спілкування з однокласниками, адже навчаюся онлайн, також сумую за стінами рідної школи.

Хочу розповісти тобі, Святий Миколаю, як страшно мені було знаходитися в Харкові під час вибухів, постійних польотів винищувачів, які летіли немов над моєю головою, як ми з мамою вночі сиділи в сирому, холодному підвалі і земля здригалася від вибухів... Я більше в своєму житті не хочу це переживати знову!

Я вдячна матусі, що хватило в неї сміливості виїхати з Харкова в більш безпечне місто, де немає вибухів, хоч і дорога була дуже складною! Дякую місту, яке нас прихистило! Також вдячна вчителям, за можливість навчатися онлайн!

Перш за все, я мрію про Мир і Перемогу нашої країни, про життя, яке було до війни, про зустріч з друзями, про повернення додому. Але, як і кожна дитина, мрію про солодощі, іграшки, канцтовари.

З повагою до тебе, Гонгало Софія!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій