Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Лисенко

"Її вбило вибуховою хвилею і шматками скла"

переглядів: 59

51-річна Олена Лисенко загинула 2 березня 2022 року внаслідок російських обстрілів приватного сектору Лівобережного району Маріуполя.

Її вбило вибуховою хвилею і шматками скла

«Ми хотіли вийти через двір до підвалу. Старша донька з мамою були вже біля дверей, ми спускалися до них. І тут мама зупинила нас, мабуть, щось відчувала. Сказала доньці підніматись по сходах на другий поверх. Як тільки вона порівнялася з нами, пролунав вибух. Коли я глянула зі сходів, то побачила, що мама лежить мертва... Її вбило вибуховою хвилею і шматками скла. Через два тижні померла і наша бабуся», – розповіла Аліна, донька загиблої.

Олена Лисенко народилася у Росії. Коли навчалася у третьому класі, переїхала з родиною в Україну, оселилися в Маріуполі. Олена була соціальною працівницею, допомагала одиноким і людям похилого віку.

«Мама була дуже відповідальною і доброю. Вона виховувала мене разом із бабусею і дідусем. Дуже любила. Робила все для мене і нашої сім'ї. Ми були, як подружки. На роботі всі маму поважали... Ми з доньками потім знову ледь не загинули, але вірю, що нас врятували мої близькі, які зараз на небі… Так шкода, що зараз онуки ростуть без бабусь. Завжди, коли йшла додому і бачила світло у віконці, думала: які ж ми щасливі, що у теплому домі чекають близькі. Тепер ні близьких, ні світла, ні дому. Я дуже сумую за ними», – сказала Аліна.

Вона додала, що її маму і бабусю спершу поховали у дворі, а потім – на кладовищі. Дотепер рідні не можуть отримати свідоцтва про їхню смерть.

«Кажуть, немає бланків, чекайте», – розповіла Аліна.

В Олени Лисенко залишилися донька, онуки, зять.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій