Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Маркова

"Її вбило розривом міни"

переглядів: 16

84-річна Лідія Маркова загинула в Ірпені Київської області під час мінометного обстрілу. Вона мешкала на вулиці Зеленій у житловому масиві Стоянка-2. Вранці 18 березня 2022 року кілька мін прилетіли біля її оселі. Жінка хотіла забігти в сусідське укриття, проте не встигла.

Її вбило розривом міни

Лідія Маркова була родом із селища Чаплине Дніпропетровської області. Багато років жила у місті Кривий Ріг. Працювала бібліотекаркою. Згодом рідні перевезли Лідію до Києва, а з 2010-го вона оселилася в Ірпені. У вільний час дуже любила читати.

«Із початком повномасштабного вторгнення, коли нас щільно обстрілювали, усі, хто залишився в районі, ходили до мене в укриття, – розповів сусід Лідії, Кирило Медведєв. – Лідія Павлівна деякий час навіть жила там. У нас із нею був спільний паркан між будинками. Щоби потрапити до мене, не потрібно було виходити на загальну вулицю. Проте потім Лідії Павлівні стало незручно в укритті і вона почала більше навідуватись до свого дому. Вранці 18 березня саме була у себе. Тоді одна міна прилетіла з боку її будинку, друга – мені на ділянку... Вона вибігла, хотіла потрапити в укриття, але на порозі власного будинку її вбило розривом міни».

Сусід не відразу зрозумів, що Лідія Маркова загинула, та, коли ввечері у її вікні не побачив світла ліхтарика, пішов перевірити. Тоді на сходах знайшов її тіло.

У Лідії Маркової залишилися дві доньки і четверо онуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій