Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Вініченко

"Її поховали у найближчому дворі"

переглядів: 107

Світлана Вініченко загинула 2 квітня 2022 року в Маріуполі. Вона отримала смертельне осколкове поранення під час обстрілів міста. Напередодні загинув чоловік Світлани, Олег.

Її поховали у найближчому дворі

Родина переховувалася в приватному будинку знайомих. Першого квітня чоловіка Світлани, який пішов по дрова, вбив снайпер. Будинок, де вони ховалися, загорівся через обстріли. Світлана прикопала чоловіка і разом зі свекрухою пішла на пошуки нового прихистку. Минули кілька будинків і потрапили під обстріл, який забрав життя Світлани. Її поховали у найближчому дворі на вулиці Лісовій. Набагато пізніше завдяки зусиллям дочки Світлану вдалося перепоховати на Старокримському цвинтарі поряд із коханим чоловіком.

Світлані було 53 роки. Вона жила в Маріуполі, працювала на підприємстві з ремонту гірничо-металургійного обладнання. Друзі із теплотою пригадують її.

«Добра і весела, прекрасна людина з великою душею. Наші сім'ї дружили, багато часу проводили разом. Ми планували у квітні 2022 року спільний сімейний відпочинок, але не склалося. Саме Світлана зі своїм чоловіком допомогли нам із продуктами, коли ми вимушено перемістилися зі Східного на проспект Будівельників», – розповів друг сім’ї Валерій.

У Світлани залишилися дочка, свекруха та брат. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій