Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Корнєєва

"Її чоловік Анатолій загинув через кілька місяців через повінь"

переглядів: 46

73-річна Валентина Корнєєва померла 1 лютого 2023 року під час російської окупації міста Гола Пристань Херсонської області. Вона хворіла на діабет. Однак через окупацію та повномасштабну війну не могла отримати необхідної медичної допомоги.

Її чоловік Анатолій загинув через кілька місяців через повінь

Валентина народилася в місті Гола Пристань. Довгий час із чоловіком Анатолієм мешкали в Херсоні. Там працювала інженеркою на місцевому підприємстві.

Згодом вийшла на пенсію і повернулася до рідної Голої Пристані. У вільний час любила переглядати в інтернеті нові рецепти та готувати за ними. Любила розгадувати кросворди.

«Вона була дуже добра, завжди допомагала та турбувалася про всіх. Багато готувала. Коли приїжджали рідні – намагалася всіх смачно нагодувати», – розповіла онука Анастасія.

Валентина хворіла на цукровий діабет. Перед повномасштабною війною була на лікуванні в Херсоні. Потім син відвіз її до Голої Пристані. Із часом внаслідок хвороби у Валентини з’явилися відкриті рани на ногах, які треба було регулярно обробляти та перевʼязувати. Також потрібні були ліки, належного доступу до яких не стало після 24 лютого 2022 року.

«Коли почалося вторгнення, нам з батьком вдалося один раз проскочити через блокпост. Потім я ще один раз добиралася до бабусі через річку. Їй уже тоді було важко ходити, рани дуже боліли. Більше можливості поїхати не було. Спершу вона мала запаси необхідного. Але вже в серпні тестових смужок для глюкометра, приміром, не було ані в Голій Пристані, ані в Херсоні. Рівень цукру виміряти не могли. Передавати ліки більше теж не мали можливості. Медикаменти в місто почали завозити з Криму, але багато чого не було та й отримати ліки могли далеко не всі. Обслуговували перш за все російських військових», – сказала Анастасія.

1 лютого 2023 року через ускладнення хвороби внаслідок відсутності доступу до належної медичної допомоги Валентина померла.

Її чоловік Анатолій загинув через кілька місяців через повінь, до якої призвів підрив російськими військовими греблі Каховської ГЕС.

У Валентини Корнєєвої залишилися двоє синів з родинами, онуки, правнуки та сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гола Пристань 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій