Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина

"Їхали, і скрізь нас супроводжували вибухи"

переглядів: 82

Ми з родиною - з Маріуполя. Життя було налагоджене: мали стабільну роботу, діти навчалися у школі, мали будинок. Тепер усе змінилося. Ми все втратили.

Прокинулися від вибуху. Ввімкнула телевізор. Якраз путін виступав і оголосив про повномасштабне вторгнення. Сказали: слідкуйте за новинами. На кожному каналі був блакитний екран. Було моторошно. Чули вибухи і вирішили виїжджати з міста. Виїхали 24 лютого по обіді, Маріуполь залишили спокійно. Не знали, куди їхати, просто - подалі. Думали поїхати до Дніпра, але там теж були вибухи. Потім вирішили зупинитися у Вінниці, але туди теж наносилися удари. Їхали, і скрізь за нами були вибухи. Наразі ми у Львові. 

Дитину влаштували до школи без проблем, житло знайшли, на роботу влаштувалися. Глобальних проблем не мали. 

Ми спочатку були у Трускавці, перебували у школі. Там власник ресторану готував, приїжджав годував людей. А потім нам знайшли священика, який прихистив, надав нам житло, і ми понад пів року жили у нього. Дуже було приємно, що люди надали допомогу, не лишилися байдужі.

Чоловік воює. Ми постійно хвилюємось. Ми далеко від війни, тут спокійно у Львові. Втратили майно, але з цим уже змирилися. Рухаємось далі.

Робота лікує, відволікає від проблем і психологічних труднощів. Треба займатися чимось - тоді легше.

Війна скінчиться нашою Перемогою, але це швидко не вийде, а загадувати не хочеться. Майбутнє бачу у мирній країні, яка буде розвиватися. Хочу далі працювати і жити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта вода житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій