Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Іван Зоря

"Їх на ходу розстріляли російські військові"

переглядів: 59

Іван Зоря загинув 3 березня 2022 року на Київщині – по автомобілю, в якому він їхав, російська армія відкрила вогонь. Поряд з Іваном загинув також селищний голова Гостомеля Юрій Прилипко.

Їх на ходу розстріляли російські військові

Іванові було 49 років. Народився у селі Чернин Київської області. Був підприємцем, власником фірми з переробки деревини. Жив із родиною у Гостомелі. У вільний час обожнював сплавлятися на байдарках, кататися на лижах, рибалити і ходити на полювання.

«Він життєлюб та дуже активна людина. Умів довкола себе згуртувати інших, був душею компанії із класним почуттям гумору. Наших друзів навчив кататися на лижах. Великою компанією, 20-25 людей, ми їздили в гори: і на Буковель, і за кордон», – розповіла дружина Юлія Зоря.

Повномасштабне російське вторгнення застало родину в Гостомелі. У перші дні вони прихистили у себе в підвалі понад 30 людей, зокрема і сімʼї з маленькими дітьми.

«Була евакуація, але Іван не захотів виїжджати. А того дня, 3 березня, Юрію Іллічу хтось подзвонив, сказав, що на мосту в Ірпені стоїть машина з гуманітарною допомогою. На той час ми вже тиждень без світла були… Та й вони поїхали. Їх, цивільних, на ходу розстріляли російські військові», – додала Юлія.

В Івана Зорі залишилися дружина Юлія, двоє синів – Гордій і Матвій, а також сестри і брати.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій