Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген Коваленко

"Євген любив життя і свою країну"

переглядів: 11

Євгенові Коваленку було 33 роки. Загинув 3 березня у Чернігові. Того дня війська РФ здійснили серію ракетних ударів по місту та його околицях – загинуло щонайменше 47 людей. Будинок, де перебував Євген Коваленко, завалився. Разом з ним загинула студентка Поліна Желдак.

Євген любив життя і свою країну

Євген – з Ніжина на Чернігівщині. Про нього кажуть: активіст, який робив усе, щоби рідна громада та Україна процвітали; любив своє місто і хотів змінити світ на краще.

Євген був аспірантом факультету іноземних мов Ніжинського державного університету, виховником у «Пласті», громадським радником, проектним менеджером. Працював директором креативного хабу «CreativeYou», директором Агенції місцевого розвитку Лосинівської селищної ради, а також – регіональним координатором у Школі місцевого самоврядування, очільником ГО «Створімо майбутнє разом».

«Активний, енергійний, розумний, Євген любив життя і свою країну, яку так натхненно хотів змінити на краще. Україна й українці ніколи не пробачать окупантам жодної краплі крові своїх синів та дочок. Їхні смерті стануть клеймом вічної ганьби та прокляття всім тим, хто прийшов у наш дім зі зброєю», – написала товаришка Євгена Надія Шостак.

25 вересня Євгенові виповнилось би 34 роки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Чернігів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій