Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Ралкова

"Якщо раптом нас уб'ють, що робити дочці? Але я так і не поговорила з нею про це"

переглядів: 22

Разом із донькою та чоловіком Оксана жила в будинку на вулиці Купріна в Маріуполі. На початку березня цей район став першою лінією оборони. 

"3 березня до нас з Лівого берега приїхала подруга з сином та чоловіком. Там сильно стріляли і вже були перші жертви. Але згодом Катя з родиною пішли до іншого будинку. То був останній день, коли ми бачилися. 

4 березня. Два влучення в батьківський будинок. А також влучення в наш будинок. Все затряслося. Посипалися шибки. Я накрила доньку. Снаряд потрапив через дах до сусідньої квартири. Але не розірвався.

Думали піти до підвалу на проспекті Миру, 127. Вважали його найнадійнішим. Але 11 березня саме на цю багатоповерхівку російські військові скинули авіабомбу. Загинув однокласник дочки з сім'єю.

Брат потрапив під авіаудар на "Нептуні".

Сморід по місту був неймовірний. Навкруги була розбита техніка, будинки. Було багато трупів", - розповіла жителька Маріуполя Оксана.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Обстріли Маріуполя Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій