Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анатолій Майстренко

"Якщо не я, не ти – хто тоді?"

переглядів: 168

У Херсонській області пенсіонер Анатолій Майстренко з селища Архангельське протягом кількох місяців на власному човні перевозив людей, які рятувалися від російських окупантів, через річку Інгулець. Матеріал інформаційного агентства Букви.

Зазначається, що на тимчасово окуповані території Анатолій Віталійович доправляв розвідників та гуманітарні вантажі. 

Житель Архангельського припустив, що загалом вдалося переправити понад 2 тисячі осіб. Крім того, чоловік перевозив не лише людей, але й кілька тонн гуманітарної допомоги.

“В цілому, думаю, понад дві тисячі людей переправили. А тих, кому треба було з Зарічного і назад у Зарічне – осіб 700-800. Також доправляли цим шляхом гуманітарну допомогу. Нам привозили по 80-100 ящиків відразу. Певно, всього вдалося переправити кілька тонн. Ми розуміли, як це важливо для людей, наших земляків, що жили в умовах страшної війни. Це була запорука їхнього життя”, – розповів Анатолій.

За словами, пенсіонера, йому нерідко ставили питання: “Як ти наважився на це?”. А він відповідав: “Ну добре, якщо не я, не ти – хто тоді? А це ж треба робити!”

Анатолій зауважив, що багато хто проявив себе дуже гідно в складних умовах. Місцеві підприємства давали техніку для евакуації. Мешканці Зарічного разом зі старостою – забезпечували тимчасовий прихисток.

“Такі справи робляться разом. І ми всі об’єдналися, впоралися, бо ми — ЛЮДИ”, – додав чоловік.

Матеріал підготовлений редакцією Букви.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсонська область 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій