Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Вікторівна Кротінова

"Якби ми залишились, нас би засипало у підвалі"

переглядів: 86

Ми із Донецька. До війни життя було хорошим. Змушені були переїхати до дітей у Маріуполь, і там почалось. Тепер ми у Києві ближче до дітей. Наш дім згорів, квартира також. Житла немає. 

Ми сиділи два тижні у підвалі. Ні їжі, ні води, ні світла - нічого не було. Це було дуже складно. Ми ледве звідти вирвались. Якби ми залишились, нас би у підвалі засипало. 

Ми виїжджали трьома машинами. Приєднались до колони. Проходили безліч російських блокпостів. На узбіччях бачили розбиті згорілі машини, дитячі автокрісла на дорозі валялись. 

З собою ми забрали кішку онука. Під час обстрілів вона залишалась у квартирі. Бігали туди бігом, щоб її погодувати. 

Найбільші труднощі пов'язані з житлом. У Дніпрі ми мешкали у квартирі ще з трьома родинами.

Шокувало те, що 2014-2015 роки - це були квіточки. Ми спочатку не хотіли виїжджати. Думали, пережили у Донецьку - значить, і у Маріуполі переживемо. Але вийшло, що ні. Місто розбите, розвалене, все згоріло. Що у машину влізло - те й забрали. 

Для нас втрата житла - це великий стрес. Ми не знаємо, як далі буде.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій