Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юрій Макєєв

"Як Юру ховали, погода була тиха, тепла, світило сонце"

переглядів: 112

44-річний Юрій Макєєв загинув 21 березня 2022 року в Миколаєві. Він їхав в іншу частину міста до нотаріуса. Дорогою авто зупинилося на АЗС. У цей час російська армія обстріляла заправку. Загинули Юрій, його тесть і працівник АЗС. Касирку автозаправки поранило.

Як Юру ховали, погода була тиха, тепла, світило сонце

Юрій народився та жив у Миколаєві. Був шевцем. До 2016 року працював разом із батьком у кіоску в Корабельному районі міста, а після його смерті ремонтував там взуття сам. До майстерні Макєєвих приїздили й жителі сусідніх районів, оскільки вона славилася високою якістю роботи.

«У нас – родина шевців. Юра любив свою справу. Літніх людей завжди шкодував. Він був скритний, мені не все розповідав, але вже друзі розказують, що бувало, прийде якась бабуся, а він гроші не брав із неї, або казав – пару гривень і вистачить. Коли він загинув, люди дуже жаліли за ним. Ледь не увесь Корабельний район хотів прийти на похорон. Як Юру ховали, погода була тиха, тепла, світило сонце. Ніде не бахкало… Для мене він – найкраща дитина у всьому світі. Він у мене був дуже хороший, щедрий. Юра не хотів їхати в той день, як зараз пам’ятаю. Коли завила сирена, бахнуло – мені так погано стало… Для мене ця втрата дуже важка. Я залишилася одна», – розповіла мати Юрія, Зінаїда Дмитрівна.

Після початку повномасштабної війни Юрій хотів стати на захист України. Проте через стан здоров’я не потрапив на фронт і залишався у Миколаєві.

У Юрія Макєєва залишилися мама, тітка, син, дочка, двоюрідний брат і три двоюрідні сестри.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій