Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валерія Валеріївна Капустюк

«Як почитаю новини - плачу постійно»

переглядів: 53

Мені 24 роки. До війни ми з сім’єю проживали в місті Харкові, але 24 лютого звідти виїхали.

Ми з чоловіком прокинулися від вибуху. Спочатку подумали, що це, можливо, заправка підірвалася, але потім зателефонував брат і сказав, щоб ми збирали речі. Ми виїхали до дитячого садка у бомбосховище і сиділи там.

В місті взагалі нічого не стало. Був один кіоск, де ми змогли купити води. Виїхали в той же вечір. За годину до нас виїхала сестра і нам розповідала, куди їхати. 

Їхали полями, тому що в Охтирці стояли вже руські і розстрілювали машини з цивільними людьми. Я боялась, що ми не доїдемо, що нас розстріляють. Ми бачили техніку і не знали, наші це, чи ні.

Ми зараз у Сумах. Взагалі дуже важко. Я постійно без настрою. Як почитаю новини - плачу постійно. Я втратила роботу. В мене є донька дошкільного віку, садки не працюють, і я вимушена сидіти вдома. Фінансово сильно на нас війна вплинула.

Я вважаю, що перемога буде не скоро, тому що кордони, які були в 1991 році, повернути буде дуже довго. А поки не повернуть наші території, то війна не закінчиться.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта вода житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій