Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ярослава Алексєєва

"Як би нас не намагалася зломити країна-агресор, в неї це ніколи не вийде"

переглядів: 173

Алексєєва Ярослава

7-В клас, Запорізька гімназія №6

Вчитель, що надихнув на написання: Залевська Богдана Юріївна

Конкурс есе "Чому бути Українцем або Українкою це суперсила"

По перше, мені здається, ми маємо почати з того, що життя всіх українців, розділилося на до та після. До початку війни ми всі жили своїм життям, І навіть не могли подумати, що буде потім. Але, на жаль, після початку повномасштабного вторгнення, все змінилося.

З першого дня війни українці почали активно демонструвати, що за свободу свєї країни вони готові на все - і це щира правда.

Український народ з першого дня об’єднався: пересічні люди почали допомагати військовим, у яких було недостатньо зброї – волонтерити - робили коктейлі Молотова, щоб дуже «добре» зустріти орків. Наші люди ставали перед танками зовсім без зброї, розвозили їжу и робили це наразі без примусу.

Дуже яскравим прикладом для мене став мій тато. Він з першого дня війни розвозив гуманітарну допомогу в Києві, а пізніше в Бахмут та інші міста.

Він захищає нашу країну, як роблять тисячі українців. І я пишаюсь своїм татом і всіма іншими людьми. Для мене вони герої.

Я не можу не сказати про українських дітей: у нас забрали дитинство, У багатьох дітей забрали родину, забрали дім, школу, друзів, забрали все.

Але попри це діти не здаються. Вони, як і дорослі, намагаються всіма силами допомагати захисникам: вони малюють подарунки для славних ЗСУ, беруть участь у благодійних акціях, заходах. І найголовніше – вірять у нашу перемогу.

Чому бути українцем це суперсила? Усе просто: українці - це народ, який не здається, це народ, який зміг стати одним цілим заради своєї країни, свого майбутнього.

В українців настільки сильний дух, що за кордоном нами захоплюються.

Наша сила не тільки в тому, що ми незламні, наша сила в тому, що ми любимо нашу країну, і ми хочемо захищати нашу країну.

Наша суперсила настільки потужна, що ми змогли показати всьому світу, який ми народ.

Тому весь світ нам допомагає, нас підритимує.

А українські люди, як би не було важко, як би не було боляче, все одно встануть та підуть до бою. Люди, які навіть не мають зброї, готові голими руками нищити клятих орків.

У лави ЗСУ ідуть добровільно чоловіки та жінки. Вся Україні донатить для нашої армії.

І як би нас не намагалася зломити країна-агресор, в неї це ніколи не вийде.

В Україні зараз багато людей переходить на спілкування українською, російськомовні пісні українських співаків перекладаються нашою солов’їною. І все це ви вважаєте не суперсила? Мені здається бути українцем це найбільша та найміцніша суперсила, яка дається не кожному. Любіть свою країну!

Допомагайте Славним ЗСУ!

Слава Україні!

Героям слава!

Слава нації!

Смерть російській федерації!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 2023 Текст Історії мирних діти переїзд безпека та життєзабезпечення діти розлука з близькими Біженці Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій