Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Бєляєва

"Як би мені хотілося обійняти тебе"

переглядів: 51

67-річна Тетяна Бєляєва загинула 3 березня 2022 року в Харкові. Російський снаряд влучив у будинок, де вона мешкала. Тетяна намагалася потрапити до підвалу, але людей було дуже багато - вона не встигла сховатися та отримала осколкові поранення, несумісні з життям.

Як би мені хотілося обійняти тебе

Тетяна Бєляєва родом із Харкова, жила у районі Салтівка. Здобула освіту в місцевому інституті громадського харчування. Працювала на кондитерській фабриці. Дуже любила квіти. Обожнювала подорожувати, любила море і запах пальм. Любила проводити час із рідними. Сім'я мала традицію – раз на рік разом їздити на море.

За кілька років до повномасштабної війни Тетяна Семенівна поборола рак щитоподібної залози. Після цього, у 2018 році, втратила на війні молодшого сина Івана. Він загинув під Донецьком, захищаючи Україну від російської армії ще з 2014-го.

«Вона довго не могла прийти до тями, але ми їй допомогли. Бабуся любила життя, прагнула до кращого, дарувала тепло, любов і турботу. У неї було чисте серце і такий заразний сміх, що освічував все навколо», – розповіла онучка Тетяна.

«Із нею нас об'єднало горе – загибель наших синів, захисників України. Ми часто спілкувалися, особливо на спільних заходах. Вона часто була організаторкою, іскрою, що єднала колектив. Надійна, світла, емоційна, розумна, з твердою життєвою позицією, влучним гумором і чистою душею. Такою Тетяна залишиться в нашій пам'яті», – сказала знайома загиблої, Надія Третякова.

Тетяну Бєляєву поховали на 18 кладовищі в Харкові, поблизу Алеї слави.

«Така молода, така щаслива. Ти – мій промінчик світла, який сяяв так яскраво, що засліплювало очі… Моя найсвітліша людина, найдобріша, найщиріша. Як би мені хотілося обійняти тебе, почути на вухо: «Я люблю тебе, онучко», – написала онука Тетяна.

У Тетяни Бєляєвої залишилися старший син, сестра та двоє онучок.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій