Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Арутюнова

«Я зрозуміла, що звичне життя змінюється на суцільний жах»

переглядів: 182

Краматорчанка з сином, мамою та бабусею виживають у місті на одну пенсію старенької, бо немає ні роботи, ні нормального життя

Ще 23 лютого я раділа життю, будувала плани, працювала та виховувала свого сина. Давно хотіла записатися в автошколу, оволодіти навиком водіння та, можливо, просунутись по кар’єрі. Я - звичайний торговий агент з середньою зарплатою. Живу в приватному будинку, з чоловіком розлучена, виховую сина.

«Я зрозуміла, що звичне життя змінюється на суцільний жах»

Весь мій день зводився до такого графіку: зранку відводила дитину в школу, потім бігла по роботі – пішки долала та опрацьовувала по 30 магазинів на день, а вдома – город, купа роботи в хаті та домашні завдання сина.

Але 24 лютого зранку пролунали вибухи і я одразу зрозуміла, що почалося. Я дуже добре пам’ятаю цей звук ще з 2014 року. Мене охопила паніка, я чекала новин або якогось пояснення по телевізору. Зрозуміла, що звичне життя, яким я і так не дуже була задоволена, змінюється на суцільний жах.

Виїжджати було нікуди та і грошей таких я не мала. Усі близькі люди поруч – мама та 90-річна бабуся. Вона пережила Другу світову війну, була учасником бойових дій, а тепер жахається сьогодення. Мені дуже тяжко, що вона знов переживає цей жах. Краматорськ під обстрілами постійно.

Роботу я втратила, моя мама теж. Живемо на бабусину пенсію, бо роботи в Краматорську немає. Гуманітарку отримуємо тільки раз на місяць від Фонду Ріната Ахметова, і дуже вдячні за неї, тому що це - все, що ми маємо. Зверталися до місцевої влади, очікуємо на допомогу уже четвертий місяць, та все - безрезультатно.

Дуже боляче, що я в свої 36 років зі своєю дитиною опинилася в такій скруті. Віримо в перемогу наших Збройних сил, бажаємо миру та любові усьому світу. Дякуємо Богу за те, що наступає новий день. Схиляю голову перед всіма волонтерами та гуманітарними місіями, які підтримують жителів Краматорська!

Поважаю Ріната Ахметова, бо знаю, що це людина з великим серцем. Моя подруга зверталася до Гуманітарного штабу за допомогою на лікування дитини і врешті отримала гроші на операцію в Германії.

Я сподіваюся, що і нам пощастить. З вірою в перемогу!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення харчування дітей робота неповні сім'ї літні люди (60+) діти перший день війни їжа 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій