Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна В’ячеславівна Коробкіна

«Я знаю, як це – жити без батьків»

переглядів: 66

Я у 2015 році я переїхала в місто Суми з Донецької області, де раніше жила, навчалася. Потім ми залишили все й почали життя спочатку. А коли почалася повномасштабна війна, то знову довелося переїхати. Мене виховувала бабуся, батьків я не маю. Вона змогла придбати в селі невеличкий будинок. Ми тут починали все з нуля. 

У Сумах я працювала, отримувала соціальну стипендію, винаймала житло. Після 24 лютого нам разом із чоловіком знову довелося переїхати в село під Сумами. У чоловіка тут є власний будинок.

Мені дуже складно було знайти роботу. У маленькому містечку немає вакантних місць. Я педагог. Чоловік - на мінімальній зарплаті. Ми чекаємо на поповнення. Я займаюся репетиторством. Якось викручуємося.

Болить серце за військових, за дітей, які залишилися без батьків. Можливо, у майбутньому я візьму в сім’ю дитинку, бо розумію, як це – жити без батьків.

Взимку дуже складно платити за опалення. Але зараз люди дуже допомагають одне одному. І це дуже гарно – те, як українці об’єдналися. Зараз усі стали більш людяними. Розуміють, що інші перебувають у скрутному становищі. Я зверталася по допомогу – і мене підтримали фінансово.

З більшістю родичів із росії я не спілкуюся. Дуже сильно посварилася з ними. Люди нічого не розуміють. Я не знаю, що там із ними робили. Вони гнуть свою лінію. Навіть із рідною бабусею по батьковій лінії я розірвала стосунки. 

Я щодня молюся, щоб вона закінчилася завтра. Після початку війни постало питання про виїзд за кордон, але я відмовилася покидати свою країну. Сподіваюсь, що після перемоги в нас у державі все буде добре. Є певні проблеми в країні, але я сподіваюся, що все зміниться на краще.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Сумська область 2015 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари робота внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій