Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ангеліна Кулікова

"Я завжди мріяла перед сном, що прокинусь, а вже війна закінчилась"

переглядів: 162

Кулікова Ангеліна, 15 років, студентка 1 курсу Дніпровського фахового коледжу енергетичних та інформаційних технологій, м. Дніпро

Вчителька, що надихнула на написання - Таран Віталій Васильович

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Почалось все саме двадцять четвертого лютого цього року. Ближче до ранку російська армія почала воєнне вторгнення на територію суверенної держави, моєї рідної України. Я ще спала та краєм вуха почула, як щось бахнуло. Спросоння я подумала, що батьки щось упустили, але, коли забіг батько і розбудив мене словами, що почалася війна, я розгубилася і не могла нічого зрозуміти. Я вважаю, що такий стан був не тільки в мене. Не розуміючи, що відбувається, наша сім’я, як і більшість українців, почали збирали необхідні речі, потім шукати найближчі укриття. Це все було, наче страшний сон. І тільки згодом я усвідомила, що почалась повномасштабна війна з російською федерацією.

Трішки оговтавшись, я відчула відчай та не розуміла, як діяти далі, не хотілося сприймати цю інформацію, не хотіла вірити в те, що вмирають ні в чому невинні люди через цю кляту війну.

Мене приголомшило, в поганому сенсі цього слова, наскільки по-звірячому окупанти знущались над українськими людьми, наскільки жорстоко вони катували український народ в окупованих містах та селах. Я постійно слідкувала за новинами, як Збройні сили України вибивали цей бридкий бруд з території нашої країни.

Я завжди мріяла перед сном, що прокинусь, а вже війна закінчилась. І знову все добре в країні, де я народилася і живу. Ця мрія так і залишилася зі мною.

Я вірю, що скоро прокинусь і більше не почую той страшний сигнал тривоги, не почую більше та не побачу вибухів. Я хочу бігати до підвалу лише за закрутками.

З початком війни моя родина переживала за наше майбутнє та за майбутнє Батьківщини. Ми намагалися щось робити разом, готували, грали в різноманітні ігри, дивилися мультфільми, робили один одному маленькі подаруночки, виходили разом на прогулянку, щоб хоч трішки відволіктися від таких сумних подій, які спіткали нашу Україну.

З того моменту пройшло вже сім місяців. Досі лунають сирени, бувають вибухи, але працює українське ППО. Ще я почала віддавати себе всю у навчання. Навчання дистанційно непогане, але я дуже сумую за очним навчанням, бо так хочеться побачити друзів, одногрупників, викладачів. Ще у мене було багато друзів, які жили на території України, але зараз знаходяться поза межою країни. Тому спілкуватися, на жаль, доводиться у месенджерах.

Усі люди чекають миру, але деякі люди не знають, що для них значить слово мир. Для мене мир—це відсутність збройної боротьби між країнами, упевненість у завтрашньому дні, можливість спокійно вчитися, любити, та й зовсім жити. На мою думку, дитинство не може бути без миру. Я сподіваюсь, що найближчим часом закінчиться ця війна. Вірю і надіюсь тільки на перемогу українського народу. Моя найзаповітніша мрія, щоб у всьому світі був завжди мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій