Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна

«Я за чотири дні схудла на десять кілограмів»

переглядів: 123

Я мешкала в Оріхові. Заробляла на життя тим, що вирощувала на продаж саджанці квітів і дерев. Жила дуже добре. Могла собі дозволити їздити на море кілька разів на рік. 

Зранку 24 лютого мені зателефонувала невістка і сказала, що почалася війна. Я не могла в це повірити. Вона привезла мені трирічного внука, а сама поїхала на роботу. 

З другого березня почалися активні обстріли нашого міста. Ми ховалися в погребі. Я за чотири дні схудла на десять кілограмів. Так боялася, що не могла ні їсти, ні спати. Шостого березня діти вмовили виїхати.

Я виїхала без грошей. Кошти, які я виручила восени від продажу саджанців, за зиму майже закінчилися. А весняний сезон так і не розпочала через війну. До того ж я планувала робити ремонт у будинку. За кілька днів до війни замовила вікна й внесла за них завдаток.

Зараз живемо з чоловіком у родичів у Запоріжжі. Як внутрішньо переміщені особи отримуємо виплати від держави. Чоловік ще отримує соціальну пенсію. Дуже виручає гуманітарну допомога. Мій будинок уцілів. Час від часу їздимо в Оріхів, щоб по можливості підтримувати сад і огород в належному стані. На всьому економимо, щоб мати гроші на бензин.

Чоловік, з яким я прожила в цивільному шлюбі двадцять років, втратив квартиру. Було два влучання. Але він все рівно хоче повернутися в Оріхів. Я також хочу, але там неможливо залишатися надовго. Там немає комунікацій і не вщухають обстріли. Зранку біль-менш тихо, а ввечері і вночі росіяни безперестанку бомблять місто. Під час останньої поїздки ми ледь врятувалися.

Я думаю, що війна нескоро закінчиться. Хоча додому дуже хочеться. Після перемоги повернуся, навіть якщо не буде ні води, ні газу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій