Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Вікторович Омельчук

«Я з Донецька - вже бачив «русскій мір», тому зволікати з виїздом ми не стали»

переглядів: 84

До повномасштабної війни я жив у Маріуполі. Працював водієм на Азовсталі і на заводі Ілліча.

О п'ятій ранку я почув вибухи. Рашисти обстріляли Східний і почали лупити по Азовсталі. Я сказав дружині і дітям, щоб збиралися, бо добром це не закінчиться. Я сам із Донецька, і в 2014 році вже бачив «русскій мір», тому зволікати ми не стали. Поїхали через три дні. Багато людей виїжджало. На блокпостах ми змушені були стояти по годині-півтори. Перевіряли машини, людей. За три доби ми доїхали до родичів у Козятин. Тут і залишилися. 

Шокувало те, що рашисти дуже швидко захопили місто. У них були і танки, і піхота. Для мене це було неочікувано. Маріуполь був дуже захищений. Це мене вразило.

Маріуполь розбомбили, до Харкова добралися, інші українські міста постійно обстрілюють окупанти. Це моменти, які вражають.

Буде Перемога за нами все одно. Інакше - неможливо. 

Хочу, щоб закінчилася війна, повернутися до Маріуполя, продовжити працювати. Будемо відбудовувати місто і країну. Житимемо далі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій