Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Миколаївна Дмитрук

«Я їв позавчора, краще віддайте мою порцію комусь іншому»

переглядів: 151

Медсестра Олена Миколаївна з перших днів війни допомагає рятувати життя постраждалих українців

Вранці 24 лютого вчителі почали писати у Viber, що дітям не потрібно йти у школу. Причиною такого рішення стала війна – це був шок для мене. Більш детальну інформацію про початок вторгнення я дізналась з новин. Я працюю медсестрою, тому була змушена залишити дітей дома самих і йти надавати допомогу пораненим.

У перші дні війни у наших магазинах не було практично нічого, купити продукти та засоби гігієни було нереально. Щоб вижити, ми ділилися між собою усі тим, що в кого було. Згодом у місто почали завозити продукти.

Був момент, коли до нас у відділення в лікарню привезли пораненого військовослужбовця. Ми з моєю колегою запропонували йому поїсти, але він відповів, що їв позавчора, і краще дати його порцію іншим. Після цих слів ми не стримували сліз.

Війна згуртувала всіх нас і мою родину. Наразі я живу разом з чоловіком та двома синочками.

Сумка з речами та документами досі стоїть дома не розібрана, вона мені щоденно нагадує про події 24 лютого.

У мене є офіційна робота - я медична сестра, і не планую змінювати свою професію, адже пишаюся нею. Крім цього, з перших днів війни я почала волонтерити та заснувала благодійний фонд.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти обстріли безпека та життєзабезпечення освіта санітарія і гігієна сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни їжа 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій