Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Андріївна Тихонова

"Я впевнена, що кожен українець тепер ненавидить кожного росіянина"

переглядів: 110

Тихонова Юлія Андріївна, 18 років, студентка ІІІ курсу Державного професійно-технічного навчального закладу «Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти», група: 7КК-20

Вчителька, що надихнула на написання есе - Антоненко Ірина Леонідівна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

24 лютого став жахливим днем для українців. До цього дня були розмови що таке станеться, але ми відмовлялися вірити. 23 лютого ввечері, коли я лягла спати, то трішки боялася прокидатися 24 зранку.

Коли я прокинулася 24 лютого, мені одразу подзвонила мама, яка живе в іншому місті, що неподалік вона чує вибухи. Потім почали лунати сирени, літати гелікоптери. А люди не розуміли, що робити, не було повного усвідомлення того, що сталося. До цього дня (10 жовтня) ця війна, дякувати Богу, не забрала жодної людини з моєї сім'ї.

Вона не торкнулася повною мірою міст, у яких живуть мої родичі та я. Але життя змінилося, кожен день ти чуєш ці сирени, а іноді вертоліт, який пролітає над дахом. Тисячі людей та дітей, яких забрала ця війна, - це жах.

Коли ти дивишся новини, що ось житловий будинок горить, а там були діти, родини, тварини, - це жах.

За увесь цей час ти вже нібито звик так жити, але ні. Хочеться знову вийти нормально погуляти, без цих новин про вбивства. Хочеться не боятися, що сьогодні з тобою теж таке може бути. Хочеться жити так, як жили до 24 лютого. Ті нелюди, що вбивають наш мирний народ, сподіваюсь, будуть гірко покарані.

Я впевнена, що кожен українець тепер ненавидить кожного росіянина.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
П’ятихатки 2022 Текст Історії мирних жінки молодь психологічні травми безпека та життєзабезпечення освіта перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій