Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валерія

«Я виїхала з Харкова в Охтирку, але й там почалися бої»

переглядів: 201

Мені 22 роки. Я жила в Харкові, працювала вихователькою. Любила гуляти по мирному Харкову. 

24 лютого я прокинулася від вибухів. Дуже злякалася. Не могла повірити в те, що почалася війна. Зателефонувала друзям. Ми разом думали, що нам робити далі. Вирішили роз’їхатися по своїх містах. Я виїхала в Охтирку, бо жила тут, поки вчилася в школі. Але й в Охтирці почалися бої, тому я поїхала в село, розташоване неподалік, а коли стало спокійніше, повернулася. 

Мешканці села допомагали мені, хоча зовсім мене не знали. Приносили варення, консервацію. У селі немає магазинів, а те, що я привезла з дому, швидко закінчилося. У мене не було змоги поїхати по продукти. Тому така допомога стала у пригоді. Раніше я б не повірила, що незнайомі люди можуть безкорисно допомогти. 

Морально важко, бо розумію, що вже не буде так, як раніше. Мені подобалося моє життя. Я могла гуляти з друзями, а тепер ми знаходимося в різних куточках країни. 

Кожен намагається будувати своє життя заново. Зате я більше часу проводжу з рідними. Ми стали дружнішими, ніж були раніше. Я більше не відкладаю нічого на потім і ціную кожну мить свого життя. 

Своє майбутнє бачу в Харкові. Хочу швидше туди повернутися.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій