Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Сотник

"Я вірю, що українці здолають хижого та підступного ворога, як зовнішнього, так і внутрішнього"

переглядів: 7

Сотник Вікторія

2 курс, спеціальність "Облік і оподаткування", Борзнянський аграрний фаховий коледж

Вчителька, яка надихнула на написання – Оробей Оксана Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Для мене Україна – це не просто одна з країн світу, це щось рідне, дороге серцю і приємне для душі. Це, передусім, моя Батьківщина! Місто, в якому я виросла, неперевершені краєвиди, прекрасні люди і непереборне бажання волі, яке тече в жилах – все це зробило з мене ту людину, якою я є сьогодні. Саме в цій країні я готова жити і саме її я буду змінювати на краще. На жаль, як і в інших, у нашої неньки є багато проблем, які потребують вирішення.

Найголовніша наша мета сьогодні – перемогти найгірше, що могло нас спіткати – війну. Я вірю, що українці згуртуються, разом працюватимуть проти ворога, і у майбутньому нас чекає щаслива, мирна Україна.

Омріяне майбутнє може зреалізуватися лише за умови очищення від низки пережитків, проблем, непорозумінь тощо. Однією з найголовніших проблем нашої держави протягом багатьох століть є русифікація. Безумовно, ми повинні активно боротися з цим, але,

на жаль, значна частина українців продовжує споживати російський контент, розмовляти ворожою мовою, тобто далі толерувати агресора.

Поступово ситуація покращується, адже все більше і більше українців стають свідомими. Сподіваюся, що нам все ж таки вдасться побороти русифікацію, ми станемо у повній мірі свідомою і незалежною нацією.

Наступною важливою проблемою нашої країни є корупція. Це явище поширене як у вищих структурних елементах влади, так і у звичайних закладах.

Попри досить сумну ситуацію у країні я вірю, що в майбутньому українцям вдасться побороти корупцію і ми будемо жити в чесній та високо розвиненій державі.

Більшість населення України стає непривітною, якщо тема заходить про релігію. Особливо це стосується старшого покоління, які агресивно та нав’язливо намагаються довести свою точку зору. Насправді ж люди мають право вірити або не вірити у Вищу силу – Бога. Я переконана, що українцям потрібна не лише толерантність, а й репрезентація інших релігій та атеїзму як норми.

Також не потрібно забувати про важливість таких проблем як домашнє насилля, булінг та нормалізація зґвалтування. Дуже поширеним явищем серед сімей є домашнє насильство. Від нього страждають жінки і діти, проте далеко не всі поспішають повідомити про проблему у відповідні органи або хоча б покинути аб’юзера. Вся справа в тому, що більшість жертв мають стокгольмський синдром і виправдовують кривдників, навіть не усвідомлюючи цього.

Насилля це не завжди фізичне побиття. Знущатись із людей можна і за допомогою маніпуляцій та емоційного тиску.

Також доволі важливою проблемою є булінг. Не важливо де саме це відбувається: у школі, на роботі, в університеті чи просто в компанії. З цим необхідно боротися, бо це порушення прав людини та її особистих кордонів.

Хочу, щоб у майбутньому всі ми разом із владою звертали більше уваги на ці питання, застосовували відповідні заходи, забезпечуючи невинним людям безпечне життя.

У цілому наша країна, а в основному суспільство, має доволі багато очевидних і прихованих проблем. Ми, як сучасна молодь, будемо стояти на шляху вирішення цих проблем. Я вірю, що незабаром українці здолають хижого та підступного ворога, як зовнішнього так і внутрішнього. Разом нам удасться досягти здорового, толерантного та чесного суспільства і побудувати найкращу Україну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Борзна 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій