Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлизавета Геннадіївна Заннес

"Я та моя сім'я перебували в окупованому Маріуполі під постійними обстрілами"

переглядів: 91

Мене звати Ліза, мені нещодавно виповнилося 17 років. Я народилась та жила в м. Маріуполі до початку повномасштабного вторгнення. В мене є дві сестри, молодшій 8, старшій 22, мама, тато та чоловік сестри, якого я вважаю братом. Я дуже любила наше місто, свій дім, якого мене позбавили росіяни. Взимку я зі своєю сім'єю та друзями любила гуляти по драму, дивитися на чарівну красу міста та ярмарки. Особливо мені запам'яталась останні новорічні свята перед війною.

Зараз я та моя сім'я орендуємо житло у Києві. Ще до повномасштабного вторгення мій батько брав участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській області, але на жаль отримав поранення, інвалідність та його комісували. З початку повномасштабного вторгення я та моя сім'я перебували в окупованому Маріуполі, під постійними обстрілами та жили у підвалі дому. В цей час чоловік сестри боронив місто, згодом вулиці лівого берега та завод "Азовсталь". Після наказу верховнокомандувача він та його побратими вийшли в полон. Ми з сім'єю виїхали з міста 16 березня на підконтрольну територію України. Згодом, коли з'явився зв'язок ми дізнались про загибель двоюрідного брата, якому на той момент було 10 років.

Я б хотіла отримати планшет для навчання, електронну книгу або електронну зубну щітку. Але буду вдячна будь-чому!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2023 Текст Історії мирних молодь переїзд обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення Обстріли Маріуполя окупація полон обстріли "Азовсталі" Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій