Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микола Іванович

«Я сім років їжджу по країні, сина втратив, дружину»

переглядів: 27

Микола Іванович втратив дім двічі: в 2015 році у Єнакієво, в 2022 – у Бахмуті

Мені 72 роки. До війни 2014 року я з родиною жив у Єнакієво Донецької області. Нас окупували ще в 2014 році. В моєму дворі снаряд розірвався.

Я був волонтером, військову техніку ремонтував.  Син  пішов добровольцем на фронт, служив. В 2015 році ми виїхали в Черкаси. Там захворіла та померла моя жінка. Сина теж не стало. Я переїхав у Бахмут. Сім років змушений був їздити по Україні. Коли почалось повномасштабне вторгнення росіян, я був біля Бахмуту, чув, як літали гвинтокрили. Нам хату розбомбили в Бахмуті, машина моя розбита.

У Бахмуті вже не залишилось сусідів, всі поїхали. Ми також речі покидали, маленьку собаку забрали й поїхали. Потім я повернувся, забрав кота, він там чекав на мене.

Зараз я орендую хату в Дніпрі. Боляче думати про те, що ця війна наробила. Сина застрелили. Йому було 36 років. Дві доньки живуть на окупованій території. Я дуже погано сплю, немає сну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Єнакієве 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій