Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дарія Сєдова

"Я щиро вірю, що Україна в майбутньому стане могутньою державою, яка піклується про своїх громадян"

переглядів: 75

Сєдова Дарія

9 клас, Красненський ліцей Кегичівської селищної ради

Вчителька, що надихнула на написання: Коробка Олена Володимирівна

Конкурс есе "Моя Україна майбутнього"

Сьогодні моя країна переживає найтяжчі та найсумніші часи. Сьогодні мир в Україні не абстрактне бажання, а усвідомлена ціль, адже боротьба триває за мирне життя у власній державі. Будь-яка держава прагне виділятися серед інших, і найчастіше саме це прагнення призводить до різного виду протистоянь, які закінчуються війною. Для того, щоб уникнути війни, потрібно сучасним країнам навчитися вести мирні переговори та врегулювання спірних питань чи ситуацій. Ще жодна боротьба не зробила жодну країну чи націю щасливою, а навпаки кожне протистояння робить людей нещасними. І сьогодні наша країна і кожна українська родина відчула високу ціну миру. Як виявилося, мир для людей значить дуже багато. Мир у країні означає можливість жити повноцінним життям, працювати, виховувати дітей – і не боятися за своє життя та життя своїх близьких. Тому мир – це важливо для нас, і це щоденна праця кожного нашого громадянина задля перемоги, розвитку та спокою в країні.

У майбутньому я впевнена, що наша Батьківщина буде ще гарнішою та розвиненішою державою. Державою, народ якої матиме ще більше поваги до співвітчизників, свого краю, мови, законів та традицій. Державою, в якій невигідно брати хабарі та виносити незаконні та абсурдні рішення в судах.

Люди схаменуться і згадають, що нікуди вони не втечуть від свого коріння та дому. Тоді навіть з пелюшок почнуть навчати повазі, милосердності та взаємоповазі. Тож я щиро вірю, що Україна в майбутньому стане могутньою державою, яка піклується про своїх громадян. Для цього ми мусимо відродити та примножити наші втрачені промислові, інфраструктурні та культурні об’єкти. В нас для цього є все: добрі, розумні та працьовиті люди, родюча та багата надрами земля. Ми маємо, мусимо відродити державу, яка буде спроможною відстоювати свої особисті інтереси в будь-якій міжнародній сфері.

Ми створимо державу, яку будуть запрошувати всі міжнародні організації стати їхнім повноцінним членом. Наша рідна Україна стане центром туризму в Європі. А головне нашою країною пишатиметься весь цивілізований світ.

Тож чим вищими будуть прагнення наших співвітчизників, тим кращий результат ми отримаємо в майбутньому.

У період війни майже ніхто не будує планів на майбутнє, адже ми живемо сьогоднішнім днем і добре, що живі та здорові рідні та близькі. Але я впевнена, що кожен українець задумується над тим, а що я зроблю, коли закінчиться війна? Напевно, перше що я зроблю, коли почую, що ми перемогли, то вийду на подвір’я і дуже гучно закричу на всю вулицю: «Ура, перемога!», потім подумки подякую всім тим воїнам, які віддали своє життя за цю перемогу. Обов’язково відзначимо цю подію в родинному колі. А потім я нарешті піду до школи і продовжу навчатися, допомагати батькам та врешті не боятимуся поїхати кудись з друзями. Я зроблю все від мене залежне, щоб у майбутньому стати спеціалістом, який зможе внести свій вклад у розвиток рідної держави.

Україна обов’язково переможе та стане найрозвиненішою і найсильнішою державою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Калинівка 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій