Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Михайло Кучер

"Я роблю заради Перемоги все, що залежить від мене"

переглядів: 42

Кучер Михайло, учень 11 класу Запорізької гімназії № 6

Вчитель, що надихнув на написання есе: Кочергіна Світлана Віталіївна

«Чому бути українцем – це моя суперсила»

«Україна — це не просто країна, а душа, яка живе в кожному з нас». Ці слова відомого українського письменника і громадського діяча Олеся Гончара відображають моє ставлення до своєї батьківщини. Я пишаюся тим, що я українець, бо це означає, що я належу до народу, який має багату історію, культуру, традиції і мову. Я вважаю, що бути українцем - це моя суперсила, яка дає мені силу, натхнення і віру в майбутнє.

Я пишаюся тим, що я українець тому, що я народився і живу в прекрасній країні, яка має неповторний природний і культурний різноманіття. Україна - це квітуча земля, яка подарувала світові такі чудеса, як Карпати, Дніпро, Софія Київська, Херсонес, Почаївська лавра і багато інших. Україна - це колиска цивілізації, яка має давню і славетну історію, яка свідчить про мужність і мудрість українського народу. Україна - це держава, яка прагне до демократії, прав людини і європейських цінностей.

Незламність духу і сила української нації в тому, що українці завжди вміли витримувати випробування долі і знаходити вихід з найскладніших ситуацій, завжди виявляли героїзм і самопожертву на захист своєї Батьківщини, завжди прагнули до прогресу і новаторства в науці, технологіях, освіті, культурі. В тому, що українці завжди берегли свою мову, свою віру, свою традицію.

Незламність духу і сила української нації проявлялися в багатьох історичних подіях. Українці пережили голодомор, репресії, війни, окупації і геноцид. Українці не здавалися і не зраджували свою ідентичність, а боролися за своє право на життя і самовизначення. Українці показали світові приклад патріотичного і гідного протесту під час Революції Гідності. Українці захищають свою територіальну цілісність і суверенітет в умовах агресії з боку росії. Українці демонструють солідарність і взаємодопомогу в боротьбі з пандемією COVID-19.

Заради Перемоги я роблю все, що залежить від мене, щоб бути гарним учнем, громадянином і патріотом. Я старанно вчуся, щоб отримати гарну освіту і розвивати свої таланти. Я активно беру участь в громадському житті школи і мого міста. Я допомагаю своїм однокласникам, друзям, родині. Я поважаю закон і порядок. Я люблю свою країну і підтримую її суверенітет і територіальну цілісність.

Отже, бути українцем - це моя суперсила, бо я належу до великої і славної нації, яка має непереборний дух і невгамовну волю до життя. Я пишаюся тим, що я -  українець, бо я маю унікальну ідентичність і культуру. Я роблю заради Перемоги все, що залежить від мене, бо я хочу завжди бути відповідальним і активним членом свого суспільства. Я вірю в майбутнє України і своє місце в ньому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 2023 Текст Історії мирних чоловіки молодь діти перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій