Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Сасін

"Я разом зі своїми друзями активно долучаємося до підтримки України в боротьбі за свою незалежність та перемогу"

переглядів: 24

Сасін Олександр, 10 клас, Новоселівський ліцей Нововодолазької селищної ради Харківської області

Вчитель, що надихнув на написання есе: Александрова Тетяна Миколаївна

 "Чому бути українцем - це моя суперсила"

Бути українцем – це не просто національна приналежність, це моя суперсила і джерело незаперечної гордості. У світі існують безліч факторів, які визначають нашу самоідентифікацію та надають нам силу. Для мене ця сила походить із того факту, що я є українцем.

Спочатку хочу звернути увагу на багатство нашої культурної спадщини. Україна завжди була місцем, де існували різноманітні культури. Це створило унікальну взаємодію, яка відображається у всьому: нашій мові, традиціях, музиці, образотворчому мистецтві, архітектурі, літературі. Ці аспекти сформували нашу національну ідентичність та підтримують духовну силу українців.

Мова відіграє надзвичайно важливу роль у формуванні нашої ідентичності. Українська мова - це не просто комунікаційний інструмент, це ключ до розуміння нашого національного характеру та історії. Вона є символом унікальності та єдності української нації.

Крім того, Україна відома своєю гостинністю. Привітність та доброзичливість українців приваблюють гостей з усіх країн. Наша кухня зі своєю багатою смаковою палітрою нікого не залишає байдужим, підкреслює нашу унікальність.

Література є важливим аспектом у формуванні національної ідентичності та джерелом гордості для кожного українця. Українська література має багатий спадок, що осягає сотні років і включає в себе творчий доробок великих класиків: Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки... Їх твори відображають нашу національну самосвідомість, патріотизм і бажання боротися за свободу і права. Читаючи їхні твори, я відчуваю зв'язок з великими духовними лідерами минулого, надихаюсь їхніми ідеями, пишаюся тим, що я є їхнім нащадком. Література дарує нам можливість збагачувати свої знання і розуміння національної історії та культури, і це є важливим джерелом моєї духовної сили та ідентичності.

Також варто зазначити незламність духу української нації. Незважаючи на всі труднощі та випробування, українці були і залишаються міцними та вірними своїм ідеалам волелюбності. Це доводять сучасні ангели-охоронці моєї держави: воїни ЗСУ.

Я разом зі своїми друзями активно долучаємося до підтримки України в боротьбі за свою незалежність та перемогу. Ми є активними учасниками  благодійних заходів на підтримку Збройних Сил України. На ярмарки, акції, організовані  нашим  старостинським округом, ми виготовляємо різноманітні вироби, смаколики. Виручені кошти йдуть на потреби військових, які захищають нашу країну, наше життя. Також моя сім’я долучається до грошових зборів на підтримку мужніх воїнів. Ми впевнені, що кожен донат допомагає зупинити війну, наближає Україну до миру, допомагає українцям повернутися додому.

Бути українцем - це моя суперсила, оскільки вона надає мені ідентичність та впевненість у незламності духу. збагачує мене духовно. Я завжди гордий бути частиною великої української нації, готовий робити все можливе для її процвітання та перемоги. Наша історія та культура – це надзвичайні скарби, якими ми пишаємося, які надають нам сили в усіх аспектах життя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новоселівка 2022 2023 Текст Історії мирних молодь безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій