Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аріна Первуніна

"Я просила на колінах, щоб забрали тата!"

переглядів: 160289

12 березня 2022 року тато Аріни Первуніної 35-річний одесит Андрій Первунін намагався вивезти з окупованої Херсонщини сина, доньку та двох племінників. Машина потрапила під обстріл. У Андрія випустили 17 куль. Четверо дітей були поранені. Собака Глаша прикрив собою 7-річного братика Аріни Матвія. Собака врятував хлопчику життя, але сам загинув на місці.

Батьки Аріни у перший день повномасштабної війни відправили дітей до родичів у село. Думали, що там буде безпечніше. За кілька днів село окупували. Дітям було дуже страшно. Вони зателефонували батькам та попросили забрати їх. Андрій приїхав одразу ж.

За кілька кілометрів від Снігурівки автомобіль розстріляли. Окупанти зупинили інший автомобіль, що рухався на підконтрольну Україні територію. Аріна благала, щоб пораненого тата теж відправили разом із ними. На українському блокпості дітям надали першу допомогу та викликали швидку. Врятувати Андрія Первуніна лікарям не вдалося...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Одеса 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я діти внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій