Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Василівна Педаш

«Я постійно ховалась у підвалі, всю війну»

переглядів: 345

Галина Василівна була маленькою дитиною, коли почалася Друга світова війна. Їх було в сім'ї троє дітей, і мати їх виховувала одна. Вони пережили голод, не було хліба і доводилося харчуватися травою. Жінка ніяк не очікувала у своєму похилому віці побачити ще війну на Донбасі. Коли почалися обстріли, вікна її квартири посипалися. Самотній жінці доводилося ховатись у підвалі: «Я в нічній сорочці, натягнула халат і чоботи, і побігла до підвалу. Я там сиділа до дванадцятої ночі, там все сипалося. Щодня, то там вибухнуло, то біля школи бомба, там яма, газ пробили, потім відключили газ і тепло та не було води». Галина Василівна дуже вдячна за допомогу Ринату Ахметову, завдяки якій вона протрималася у скрутну хвилину.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світлодарськ 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна житло неповні сім'ї літні люди (60+) 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій