Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Альбіна Сіліна

"Я постійно плакала та майже нічого не їла"

переглядів: 126

Силіна Альбіна, 15 років, студентка 1 курсу КЗ «Нікопольський фаховий педагогічний коледж «ДОР», м. Нікополь, Дніпропетровська обл.

Вчитель, що надихнув на написання есе - Пеліван Антонія Дем’янівна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Війна - це найжахливіше, що є у світі. Вже сьомий місяць у моїй вільній, наймилозвучнішій та найпрекраснішій країні йде війна. У перші дні цього жаху, я навіть не могла усвідомити, що коїться. Біль, жах, невизначеність заповнили моє серце. Переживання за країну, моїх рідних, не давали мені спокою: я постійно плакала та майже нічого не їла. Без кінця чутно гул сирен на все місто, знаходження в підвалі та тремтіння від страху та холоду. У той час я навіть не уявляла, що зі мною може статися. У голові проминали найжахливіші зображення, страшні сни не давали спокою. Та згодом, наша родина стала звикати до постійних сирен та двигтіння землі. Через декілька місяців трапилося те, чого я найбільше всього боялася: моє найкраще місто Нікополь обстріляли орки.

Неймовірний страх не порівняти ні з чим, сильні вибухи, двигтіння дому, заграва у вікні. Здавалося, що вибух був зовсім близько.

У цей моменти мама пригорнула мене до себе, щоб я могла трішки заспокоїти себе, розуміючи, що ми разом та з нами все гаразд.

Наступного дня, ми, не задумуючись, вирішили покинути місто.

Зараз наша сім'я знаходиться в безпеці, але я дуже переймаюся та хвилююсь за Нікополь, адже це місто, де я народилася, де вперше з'явилися друзі, де щасливо проживала моя сім'я… Місто, в якому я почуваю себе комфортно.

Що бажають сьогодні іменинникам?.. Найголовніше – мирного неба над головою. Тепер я точно знаю, що МИР – це радість, щастя, тиша, діти, батьки, це - Батьківщина.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нікополь 2022 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення освіта житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій