Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Рум'янцева

"Я побачила руки і чорне обличчя батька. Ми поховали його в формі та з прапором"

переглядів: 168

У Мангуші, селище під Маріуполем, у квітні 2022 Наталя Рум'янцева втратила батька. Капітан 1 рангу, письменник і журналіст Євген Баль помер після чотириденного катування рашистськими орками. До будинку письменника загарбники увірвалися 19 березня. Під час обшуку знайшли фото з українськими захисниками, членський квиток Національної спілки письменників України та інші «докази фашизму». Три дні над чоловіком жорстоко знущалися.

"19 березня за батьком прийшли. Це сталося одразу після серцевого нападу. І повезли в Докучаєвськ. Через 4 дні повернули. Він був чорний. 

"Тато, тебе били?", - запитала я. - У нього було чорне обличчя, поламані ребра, відбиті нирки. Він нічого не розповідав. Коли окупанти прийшли до його будинку, батько зустрів їх із помповою рушницею. 

2 квітня серце батька зупинилося. Ми поховали його в формі, з прапором. Віддали останню шану, як могли", - розповіла донька Наталя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд поранені психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій