Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Оксеньчук

"Я пишаюсь собою, кожною і кожним, хто несе звання - українець"

переглядів: 70

Оксеньчук Катерина, 16 років

Заклад освіти: ВНУ Фаховий коледж технологій, бізнесу та права імені Лесі Українки

Місце проживання: Волинська область, м.Луцьк

Учитель, що надихнув: Чернюк Ірина Любомирівна

Чому бути українцем - це моя суперсила

          Не журись, коли недоля

          В край чужий тебе закине!

          Рідний край у тебе в серці,

          Поки спогад ще не згине.

                                   Леся Українка

Я пишаюсь тим, що я - українка, це чудовий прояв самосвідомості та гордості за своє коріння. Для мене бути українкою - це не лише називатися нею, а доводити та показувати всім, що саме моя нація є найкращою. Я несу в собі всі риси та характер справжнього українця. Моя суперсила полягає в здатності сповідувати високі моральні цінності нашої держави.

Бути українкою - це також бути патріотом, доводити всім, що ти гідна цього звання. Українська культура, історія та мова - спадок від попередніх поколінь, який навчає нас проходити складні випробування; бути українцем, тобто виявляти гордість за свою країну, здатність віддавати шану та берегти свою історію.

Незламність духу і сила української нації полягає у вмінні переживати труднощі та вистояти у тяжкі часи. 24 лютого 2022 року о 3:40 ранку відбулося повномасштабне вторгнення в Україну. Дата, яку кожен українець пам’ятатиме завжди. Агресія, незрозумілість, а що ж далі ?… 626 днів незламності, коли українці борються за свою свободу і життя. Збройні сили України, добровольчі батальйони, волонтери, військові медики, тероборона досі чинять опір країні- агресору.

Усі, хто залишаються в тилу, допомагають та об’єднуються задля нашої якнайшвидшої перемоги, кожен із нас може докласти до цього власні зусилля. Найкращий спосіб - це фінансова допомога українській армії. Наша сила свідчить про готовність боротися за свої ідеали та гідність. Український народ, знаходячись у воєнному конфлікті, виявляє незламність духу і силу опору. Гідність українських жінок і чоловіків, які залишають свої родини та домівки, щоб захищати свою країну, просто вражає. У нас, як представників українського народу, є надзвичайна роль у збереженні ідентичності та підтримці духовної єдності.

Я пишаюсь собою, кожною і кожним, хто несе звання - українець. Пам’ятайте: ваша національна ідентичність - це важлива частина того, хто Ви є, і її слід шанувати. Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луцьк 2022 2023 Текст Історії мирних діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій