Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Миколаївна Тимошенко

«Я під обстрілами ходила по продукти»

переглядів: 147

Тетяна Миколаївна з чоловіком ходила по воду і продукти під обстрілами, щоб нагодувати свою сім’ю

Вранці 24 лютого ми прокинулися від звуків вибухів, але спочатку не зрозуміли, що відбувається. Я ще сказала чоловіку, що це о п'ятій ранку точно не феєрверк, тому одразу подзвонила дітям та брату.

На початку війни у місті було дуже важко купити продукти харчування, ліки, також було важко було звикати до життя в підвалі.

Мені було дуже лячно виходити на вулицю під постійними обстрілами, щоб купити хоча б якихось продуктів. Я щоразу думала, повернусь додому, чи ні.

Перші три місяці ми перебували в якійсь паралельній реальності. Шокувало те, що люди, які народилися в Україні, а тепер живуть в Росії, не вірять в те, що відбувається тут.

З водою проблем у нас не було, бо поруч з будинком є криниця. У перервах між обстрілами чоловіки набирали там воду. У перші дні ми пили в основному гарячий чай або воду, щоб не хотілось їсти. Нас дуже виручили грецькі горішки, які назбирали восени.

Звільнення Балаклії, моєї рідної домівки, приємно вразило мене. Я дуже раділа і плакала, коли почали з'являтися перші новини про це.

Війна розкидала мою сім’ю по всьому світу. Брат із мамою переїхали до Полтави, але після звільнення Балаклії мама повернулась додому. Сестра чоловіка з донькою виїхали в Германію, наша старша донька залишилась у Харкові, а ми з чоловіком і молодшою донькою нещодавно переїхали до Києва.

На щастя, робота у мене вже є. Наразі працюю бухгалтером, як і до війни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Балаклія 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи їжа розлука з близькими 2022 Біженці Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій