Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Христина Ралко

"Я пам’ятаю, яке тремтіння пронизувало тіло"

переглядів: 73

Христина Ралко із Запоріжжя на своїй сторінці в інстаграмі описує свої емоції 24 лютого 2022 року та як для неї почалась повномасштабна війна і що вона відчуває через рік. 

Я пам’ятаю цей день і не переплутаю його ні з яким іншим. 

Я мала бути готова і не підготувалась.

В моїй голові не мало бути війни, це просто неможливо. Але йобнутий сусід вирішив по-іншому. 

Я пам’ятаю дзвінок, ще не було 5 ранку, і слова «війна почалась». Я пам’ятаю, яке тремтіння пронизувало тіло. Воно було неконтрольоване.

Пам’ятаю, як в перші години почали розрахуватись клієнти, фантастичні люди, а я водночас відправляла гроші команді, бо ми не розуміли, що буде із банківською системою далі та де буде кожен з нас.

Все, що я могла робити — читати новини, плакати, працювати. Дзвонити своїм, підтримувати, заспокоювати, але не розуміти до кінця, що робити далі. Єдиний мій посил був «всі залишаються на місцях». Але так не сталось.

Цей рік змінив все життя, абсолютно ВСЕ.

Але не змінив мого відношення. русня, я вас ненавиджу, всім моїм маленьким-великим серцем. Весь цей рік — це пекло, яке не заслужила я та мій народ. Я вас ненавиджу кожною клітиною і буду передавати це із покоління в покоління. 

Я пронизана щирою любов’ю до України ще до початку повномасштабної війни, я вірю в народ, в нашу сформовану націю, я вірю, що ми переможемо. Дай нам Боже сил на це все. Слава ЗСУ!

Я пам’ятаю, яке тремтіння пронизувало тіло

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 2023 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій