Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Ратушний

«Я оператор і маю це знімати. Я свідок того, що відбувається»

переглядів: 48

Олександр Ратушний - оператор Маріупольського телебачення. Із початку повномасштабного вторгнення ще кілька днів разом із журналістами виїздив на зйомки. 

«Ми не вірили, що Маріуполь візьмуть. Купили радіо. Єдине джерело інформації. Якийсь час жили у ванній. Палили свічки, читали книжки. Вважали, як дочитаємо книжку, так і війна закінчиться», - розповідає житель Маріуполя Олександр. 

На початку березня він із дружиною ледь вціліли. Адже на подвірʼя прилетів російський "град". Тому із 6 до 15 березня подружжя переховувалося в сховищі морського ліцею. 

«Ти лежиш, навкруги багато людей, діти кричать. Є люди з психічними вадами, з інвалідністю. Нас було близько 200. І я вирішив знімати наше життя. Взяв камеру. Спочатку мене питали, навіщо я це роблю. Відповідав: невідомо, що з нами буде, а моє відео – це свідоцтво того, що з нами відбувається зараз. Люди розуміли, що це потрібно фіксувати», – говорить Олександр.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій