Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Фаренік

"Я ніс труп дівчини з дитиною після влучання у пологовий. Це – найстрашніше"

переглядів: 88

Дмитро втратив сенс життя після удару по маріупольскому пологовому будинку. Там не було його рідних. Але коли ти несеш до моргу дівчину з немовлям, це випалює все всередині.

Як міг, він допомагав лікарям. Шукав по аптеках ліки, виконував обов’язки санітара. Бачив, як безстрашні хірурги оперували прямо під обстрілами, і осколки залітали в операційну. А потім лікарня була захоплена. Бійці ТРО, які були в ній, переодягнулися у цивільний одяг. І деякий час їм вдавалося дурити окупантів. Але, зрештою, їх викрили. Сам Дмитро разом із кумом виїхав з міста 16 березня. На блокпостах його намагалися забрати в російську армію, але вдалося відбитися. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я житло робота внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій