Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Вікторівна Бєнькова

«Я нещодавно вийшла з лікарні, а потрібних ліків немає»

переглядів: 16

Мені вже 62 роки. Я пенсіонерка. Проживаю в Дружківці, нікуди не виїжджала. Чоловік помер у цьому році. Маю двох дітей і четверо онуків. 

В перший день я сильно перелякалася. Мені стало погано, піднявся тиск. Переживала не за себе, а за дітей та онуків. Мені ще покійна бабуся постійно розказувала про війну. Але ж це коли було? А зараз - зовсім інші часи. 

Нам давали гуманітарну допомогу. Я не можу жалітися. Дякую всім: і міській владі, і волонтерам. Ми з голоду не помирали. Правда, медикаментів я не отримувала. Я гіпертонік, нещодавно вийшла з лікарні, а потрібних ліків немає. 

Шокували люди, які обізлилися. Це дуже страшно. Зараз такі часи, що потрібно бути добрими, людяними. Ще лякає сирена. Недалеко від нас - вишка системи оповіщення, і коли вона виє вночі – це страшно. 

Вчора ввечері я і плакала, і сміялася, бо нам нарешті дали світло. Дружківка ожила. Багато людей повернулися додому, це теж радість. Ідеш по вулиці – і бачиш знайомих, які приїхали. Ось це дуже приємно. А вчора взагалі вийшов увесь дім на вулицю, і ми плакали.

Мій син живе в Олексіїво-Дружківці. Дочка переїхала до Вінниці. Це далеко від мене. Вона чекає на третю дитину і покликала мене до себе. Я трохи побула з нею і повернулася додому. 

Найстрашніше в житті – це війна. Хоч би швидше вона закінчилася!

Я стараюся менше вживати ліків і не надто вникати в новини, щоб іще більше не озлоблюватися. Потрібно бути добрішими. Я всім про це кажу. 

Хочеться, щоб був мир, щоб люди були вдома, а не їздили по закордонах. Я дуже люблю своє місто. Воно для мене - найкраще. Хочеться, щоб усе відновилося й було як раніше: працювали заводи, була робота в людей. Хочеться, щоб сім’ї були разом.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дружківка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій