Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Богдан

«Я не знаю, як далі жити»

переглядів: 204

Богдан пережив справжнє пекло окупації у Бердянську, хлопцеві дивом вдалося виїхати звідти живим та більш-менш здоровим. Щоправда, через російську агресію він все втратив і тепер вимушений поневірятися. 

Я з Бердянска. Мене змушували оформити російський паспорт, але я не захотів. Слава Богу, встиг виїхати з міста у серпні. Приїхав в Запоріжжя, тут зараз поки і знаходжуся.

Про війну я дізнався тоді, коли в наш під’їзд влучила ракета. На щастя, ми з дівчиною встигли вибігти. Я жив на той момент у бердянському гуртожитку, ракета влучила саме в нього. Тоді я нічого не встиг з собою взяти. Слава Богу, що паспорт був у кишені - це мій єдиний документ на сьогодні, більше нічого не маю. Цей приліт мене найбільше шокував. Добре, хоч кохану не зачепило: я її собою закрив, мені трохи ранило руку.

Для того, щоб виїхати на підконтрольну Україні територію, я потроху підробляв, щоб були гроші. Завдяки цьому я і виїхав: заплатив три з половиною тисячі гривень приватним перевізникам, так і опинився в Запоріжжі. 

Кожен день життя у Бердянську був надзвичайно складний. Одного разу мене зупинили російські військові - вони мене відлупцювали. 

Били сильно і довго, я був весь опухлий, синій. Вони били мене саме по обличчю, змушувати зробити російський паспорт. А я сказав їм: «Ні, я українець!». Відлупцювали мене тоді знатно, зламали два ребра. Але, нічого, проживу. Важко, але що зробиш.

Звісно, з їжею були проблеми, хоча вони в мене і зараз є. У мене макарон залишилося 300 грамів, більше немає нічого. Втім, найгірше для мене – це те, що я не можу зідзвонитися ані з близькими, ані з рідними. От, чесно, аж до сліз. Навіть зараз я хочу плакати. Для мене це дуже важко. Вони всі залишилися в Бердянську, з ними немає зв’язку.

А ще в мене є кохана дівчина, ми не розписані. Вона поїхала в Польщу, а я залишився тут один-однісінький. 

Зараз я не знаю, як далі жити. Я не хочу взагалі жити, якщо чесно. Я хочу піти воювати. Через цих дебілів я втратив своє кохання, втратив сенс життя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бердянськ 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло внутрішньо переміщені особи їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій