Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Геннадіївна Кравцова

«Я не розуміла, що робити і куди їхати з повною машиною речей»

переглядів: 20

Мені 39 років, ми з сім’єю жили в Торецьку. Зараз я навчаюсь в Бахмутському медичному коледжі, а дитина моя - в 11 класі. Чоловік - військовий. Ми з дитиною знаходимось в місті Покровськ.

24 лютого мені зателефонувала сусідка і каже: «Збирай речі, почалася війна!» В перші дні війни не стало води і газу в місті, тому що перебили світло. У нас лінія фронту з Горлівкою. 

Шокувало, що довелось переїхати з рідного дому. Не всі люди ставилися до нас із розумінням, наче ми в чомусь винні.

Мене приємно вразило, що дійсно було багато допомоги: і від фондів іноземних, і наша влада нам допомагала. У квітні наших дітей з вчителями доправили до Латвії - за це дякую нашій місцевій владі. Я відчула, що ми не самі, нам допомагають.

Наша евакуація відбувалась вже з чоловіком. 

Труднощі були в тому, що неможливо було знайти одразу житло, бо було багато людей. Були готелі спочатку. Звісно, це дорого, але ми не розуміли, куди їхати, де безпечніше, де жити, куди забрати дитину з-за кордону. 

Я просто не розуміла, що мені робити і куди їхати з повною машиною речей. Куди очі дивилися, туди і їхали. Спочатку в Дніпропетровську область, потім повернулися в Покровськ, бо чоловік працював на шахті. Ну а зараз - у Збройних Силах України.

Мабуть, вже за весь цей час ми звикли до всього. Я розумію, що треба жити далі і підіймати дитину. Бачу позитив. Не зважаючи на важкі часи, бачу перемогу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Торецьк 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій