Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ростислав Сергійович Вертиполох

«Я не повірив, що почалася війна»

переглядів: 126

Молодий студент живе у напруженні, бо не може усвідомити, як було можливо почати бойові дії в Україні

Я навчався у Харкові до війни. Життя було спокійне - звичайне студентське життя. У перший день війни я спав, коли мені зателефонувала одногрупниця. Вона сказала, що почалася війна. Я не повірив, але потім зайшов в інтернет і побачив в новинах, що так і є.

Ми переїхали в Полтавську область. Мене забрав тато на власному автомобілі. Були затори неймовірні. Ми до Полтави їхали дев’ять годин, а назустріч нам йшли колони техніки. Була паніка, незрозуміло, що коїться.

Зараз я відчуваю психологічну виснаженість, тому що важко постійно жити в напруженні.

Всі ці обстріли, тривоги і все, що творить Росія, навіть в голові не вкладається. До того ж всі мої рідні і близькі в центрі України живуть, тому їх це менше застало.

Я продовжую навчатись дистанційно. Зрозумів, що насамперед потрібно жити моментами, не відкладати все на завтра. Тому що може наступити такий момент, що буде пізно щось робити.

На мою думку, війна закінчиться в цьому році. Можливо, влітку все налагодиться і буде повернення наших територій і людей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта житло внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій