Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Микитівна

«Я навіть глухувата стала і зір втратила»

переглядів: 104

Олена Микитівна пережила сильний стрес під час обстрілів рідного міста. Переживання негативно вплинули на здоров’я: виникли проблеми із зором і слухом. Вона досі гостро реагує на звуки вибухів

Мені 79 років. Жила в Пологах одна, чоловік загинув.

Я пам’ятаю, як із Токмака до нас заїхали окупанти. Вони хотіли проїхати через наше місто в Тарасівку, але наші військові підірвали міст, тому повернулися в Пологи.

Ми жили без світла і води. Гуманітарної допомоги не було. Люди ходили на ринок купувати продукти. Воду набирали з колодязя. 

Вибухи були страшні – осколки летіли.  Я навіть глухувата стала і зір втратила. Тільки-но лунала повітряна тривога, ховалася в підвал.

Мене досі підкидає, коли чую звуки обстрілів.

Пенсію не давали. Коли вже не було на що жити, я пішла до волонтерів і попросила, аби вони мене вивезли. Дуже дякую волонтеру Сергію за те, що зміг домовитися у Василівці, щоб нас випустили. З нами в автомобілі була маленька дитина. 

Я з нетерпінням жду закінчення війни. Додому дуже хочеться.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода здоров'я літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій