Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Володимирівна Зенченкова

«Я насолоджувалась життям у Маріуполі, поки не прийшли росіяни»

переглядів: 195

Юлія Володимиріна вірила, що Маріуполь стане їй домівкою на довгі роки, але росіяни зруйнували ці плани

О п’ятій ранку я прокинулась від вибухів, а у вікні побачила спалахи. Мені подзвонили на мобільний телефон близькі родичі з Києва і сказали, що почалась війна. Ця новина стала для мене справжньою несподіванкою.

У Маріуполі ми жили як переселенці, бо до 2014 року мешкали у своїй квартирі у Торецьку. Ми були змушені покинути домівку через бойові дії.

Декілька років ми насолоджувались життям у Маріуполі, у нас все налагодилось. Діти пішли до школи, займались музикою, ходили на вистави у драматичний театр, а влітку - на море. Ми жили у найкрасивішому й сучасному місті, допоки росія не вторглась в Україну. Через повномасштабну війну я з дітьми вирішила евакуюватись з Маріуполя. Ми доїхали до Львова, де нас зустріли й надали гуртожиток на десять днів. Через відсутність грошей на оренду квартири я вирішила виїхати у сусідню державу.

Гроші я витрачала на їжу і теплі речі, економила. Я вдячна моїм знайомим, які привезли нам бабусині тарілки, дві теплі ковдри, картоплю і закруток.

Згодом я з дітьми повернулась у Київ, де мені запропонували працювати державним службовцем. Зараз навчаюсь в університеті Шевченка, здобуваю другу вищу освіту.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа 2022 Біженці окупація Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій