Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євгенія Плеша

«Я намагаюсь допомогти нашим воїнам і зробити все, що в моїх силах»

переглядів: 17

Плеша Євгенія, учениця 9 класу Залужанського ліцею Мукачівської міської ради Закарпатської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Товт Неля Іванівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я – українка і  дуже пишаюсь тим, що я народилась саме в такій чудовій країні, як Україна. Українці – це сильні і незалежні люди, які неодноразово показували свою відчайдушність та сміливість у багатьох битвах і війнах.

Бути українкою - це справжня суперсила, і ось чому: по-перше – це багатство культури і традицій. Бути українкою означає бути частиною цього багатства, яке можна передавати наступним поколінням. По-друге – це мова. Українська мова - це одна з найкрасивіших мов у світі. Мова є важливим елементом національної ідентичності.

По-третє – гостинність. Ми звикли вітати гостей з відкритим серцем та розкривати свої домівки для них. По-четверте – сильність духу. Ми відомі своїм сильним духом і здатністю стояти на захисті своїх прав і свобод. По-п’яте – творчість. Україна має багату творчу спадщину в області літератури, музики, живопису та багатьох інших сферах мистецтва.

Я стараюсь добре навчатися, щоб стати успішною громадянкою своєї країни, а не шукати притулку за кордоном. Ще я намагаюся виховувати в собі такі якості як чесність, порядність, шляхетність, і у цьому полягає моя українська суперсила.

На сьогоднішній день в нашій країні триває війна. Багато людей були змушені виїхати жити в інші держави світу заради свої безпеки. Але навіть, живучи в іншій країні, можна залишатися патріотом своєї держави. Війна – жахлива і страшна подія, яка торкнулася кожної української родини і назавжди залишила слід в пам’яті нашого народу. Руйнуються домівки, гинуть військові, маленькі діти та люди, тварини – усе знищується внаслідок бойових дій.

Люди годинами та днями сидять в укриттях, поки над ними літають ракети та лунають вибухи, які забирають не одне життя. Важко жити в такий час, але треба йти далі: працювати та навчатися, а головне – жити і не впадати у відчай, адже саме в цьому полягає незламність духу і сила української нації.

Ось кілька причин, чому українська нація відзначається своєю незламністю та силою:

-Історичні випробування: Від колонізації та поневолення до геноциду та війн, український народ завжди знайшов силу та волю боротися за свою незалежність та права.

-Культурна спадщина: Вона була заборонена та пригноблена протягом багатьох років, проте українці ніколи не втратили своєї ідентичності та гордості за свою культуру.

-Майдан та Революція Гідності: В 2013-2014 роках український народ вийшов на Майдан, щоб виразити свої прагнення до свободи, справедливості та європейської інтеграції.

-Солідарність та підтримка: Український народ завжди виявляв солідарність та підтримку один одному у найважчі часи.

Українська нація водночас незламна та сильна. Ми завжди знаходимо силу та волю боротися за свої права, свободу та незалежність.

Українці продемонстрували неймовірну силу і рішучість в умовах повномасштабної війни з росією. Незважаючи на те, що ворог перемагає чисельно, ми відмовилися відступити і показали неабияку мужність та завзятість у цій нелегкій боротьбі. Хочеться, щоб вже швидше настала Перемога і в Україні запанував мир.

Я намагаюсь допомогти нашим воїнам і зробити все, що в моїх силах. Я беру участь у різних благодійних акціях у підтримку ЗСУ, допомагаю у плетінні маскувальних сіток та виготовленні окопних свічок. Спільними зусиллями ми крок за кроком наближаємо нашу Перемогу.

 Для українського народу Перемога – символ надії у темному світі, символ стійкості, рішучості, незламності, здатності вистояти навіть у найтемніші часи. Для нашої нації Перемога – це не просто мета, це спосіб життя, існування, бачення світу.

Прагнення до Перемоги – це не лише фізична боротьба, а й розумова та емоційна. І в цьому прагненні український народ готовий зробити все можливе для досягнення перемоги, заплативши за це чи не найвищу ціну.

 Завершити своє есе я б хотіла такими словами: «Ми – незламна нація, нескорений український народ! Єднаймося, бо в цьому полягає наша українська суперсила, величність нашої незалежної держави!»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Залужжя 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій