Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тарас Лозний

"Я мрію жити в мирі"

переглядів: 20

Лозний Тарас, 11 клас
Ліцей №16, Вінниця
Вчитель, що надихнув на написання есе: Швець Валентина Володимирівна

Моя Україна майбутнього

24 лютого…..Мав би бути звичайний день, але прокинувшись від вибухів, я зрозумів, почалася війна. Страх, відчай, кінець мріям. Але все по порядку.

Я народився і виріс у Вінниці, де я з дитинства захоплювався інформаційними технологіями. Я вчився програмувати, хакувати, створювати власні сайти і додатки. Я мріяв про те, що колись стану відомим розробником або кіберспортсменом.

Але все змінилося, коли почалася агресія Росії проти України. Я не міг спокійно дивитися, як наша країна страждає від ворога, який хоче знищити нашу незалежність і ідентичність. Я вирішив використати свої навички і знання для того, щоб боротися з пропагандою і дезінформацією, яку поширювали проросійські блогери і ЗМІ. Я приєднався до команди однодумців, які організовували атаки на різні канали на YouTube, TikTok і інших соціальних мережах. Ми намагалися викривати брехню, засуджувати злочини, підтримувати патріотизм і солідарність. Я вважаю, що кожна така атака діяла на користь Україні і допомагала формувати громадянську свідомість і критичне мислення.

Мир сьогодні….Це коли всі рідні поруч, адже зараз багато чоловіків на війні, а їхні сім’ї за кордоном. Це світ без страху, та не лунають сирени. І саме головне не страждають діти. Але я б назвав це краще перемога сьогодні , адже знайти мир із такою країною неможливо, занадто багато ми втратили, лише перемога .

Я бачу Україну майбутнього як сильну, єдину, суверенну і процвітаючу державу, яка буде поважати права і свободи своїх громадян, розвивати науку і освіту, співпрацювати з іншими країнами на рівних засадах, захищати свою територію і культуру.

Я хочу, щоб Україна була лідером у сфері інновацій і технологій, щоб вона мала високий рівень життя і соціальної справедливості, щоб вона була прикладом для інших народів, які прагнуть до свободи і демократії.

Я бачу, Україну мирною і толерантною, яка враховує інтереси і потреби всіх своїх регіонів і національних меншин, відкритою і гостинною, гордою і впевненою.

Коли Україна переможе, я зроблю все, що в моїх силах, щоб допомогти їй відновити свої зруйновані міста і села, підтримати своїх ветеранів і сиріт, зміцнити свої інституції і закони, покращити свої стосунки з сусідами і партнерами, залучити своїх талантів і креаторів до реформ і проєктів, пропагувати свої досягнення і цінності у світі.

Я також хочу продовжити свою освіту і кар’єру в галузі інформаційних технологій, щоб створювати корисні і цікаві продукти і послуги, які будуть відповідати потребам і бажанням людей, покращувати якість життя і розважати.

Я мрію жити в мирі і гармонії з собою і оточенням, бути щасливим і здоровим, мати сім’ю і друзів, любити і бути коханим, у моїй мирній, переможній Україні.

Я вірю, що вона здійсниться, якщо ми всі будемо працювати на її здобуття. Я вірю, що Україна має велике майбутнє, за яке варто боротися і за яке варто жити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вінниця 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій