Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Яблонський

"Я хочу стати таким же відважним, як наші козаки"

переглядів: 41

Яблонський Андрій

учень 4-Б класу Новогуйвинського ліцею імені Сергія Процика, Житомирський район Житомирська область

Вчитель, що надихнув на написання есе - Яблонська Юлія Анатоліївна

Війна за свій шлях

Війна... Одне слово, а скільки страху, болю та сліз воно приносить. Я ніколи більше не зможу спокійно пригадувати двадцять четверте лютого, бо з цього дня ми не живемо, а існуємо. 

Погані спогади йдуть через мою пам’ять один за одним: вибухи, паніка, переживання, батьки, що заспокоюють мене і не відриваються від телефону, бо там писалися новини про наступ російських військ. Мені стало страшно, але я намагався цього не показувати, бо війна не любить боягузів. 

Хто знав, що про війну я буду чути не від вчителів чи в новинах, а відчувати все це на собі. Добре, що ми живемо у такий час, коли можна дізнатися інформацію з соціальних мереж, але погано, коли ця інформація потрібна для того, щоб вижити. 

У мене очі були великими від жахіття, бо фото і відео з місць, де вороги почали руйнувати міста і села, мене здивували, налякали. Гине мирне населення, яке нічого поганого не зробило іншим країнам. А росіяни все ввозили і ввозили свою техніку, яка вбивала українців. Їм не було нікого шкода.

Моїй бабусі стало зле, коли вона побачила, як ворог знущався з дітей та жінок, людей похилого віку. Мені ці кадри не показували, бо не хотіли хвилювати більше, ніж вже є. Я на все життя запам’ятав звуки ракет, сигнали “Повітряної тривоги”,  постраждалих українців, розбомблені будинки...

Я ніколи так ненавидів людей, бо всі дорослі вчили,  що це погано. До таких ворогів відчуваю тільки зневагу та ненависть. 

Я хочу стати таким же відважним, як наші козаки: Іван Сірко, Богдан Хмельницький та інші. Про козаків та українців ніколи не казали, що вони боягузи, а навпаки, відважні, хоробрі та безстрашні. Весь світ був здивований, що Україна настільки сильна держава та мужній народ. Ми показали всім, якими ми є насправді, а якими є наші, на жаль, сусіди. 

Я знаю та вірю в нашу перемогу, в нашу міцну державу, в наші Збройні сили України та волонтерів, медиків, що захищають нас зараз. Слава нації! Слава Україні! Героям Слава! 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Житомирська область 2022 2023 Текст Історії мирних діти психологічні травми обстріли Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій