Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Я хочу спокійного, радісного дитинства"

переглядів: 70

Добрий день, Св.Миколаю! Мене звати Олександра. Мені 11 років. Я народилася в Києві і вчилася в школі до 24.02, поки не почалася війна. Потім ми жили з сім'єю у підвалі в паркінгу, сподіваючись, що це швидко закінчиться. Але ставало тільки гірше, окупанти наступали на столицю. І ми вирішили виїжджати, куди очі бачать, бо рідних і друзів на заході країни в нас немає. Завдяки небайдужим людям нас прийняли в Коломиї. Ми прожили там півроку, і вирішили повернутись перед школою до Києва. На жаль, восени в Києві почалися масовані обстріли і блекаут. Постійно пропадає інтернет, і я не можу навчатися онлайн. Це страшенно пригнічує і дратує. Але я тримаюсь, поки що тримаюсь. Мені допомагає мама, тато, брат і бабуся, яка виїхала з Херсона, який обстрілюють щодня. Там ще важче, ніж у нас.

Тому найбільше за все я хочу Перемоги нашої країни, і повернення мирного життя, щоб моє життя і життя всіх добрих людей стало нормальним і щасливим! Я заслуговую на це! Я хочу спокійного, радісного дитинства! Я ще не виросла і не можу керувати ситуацією. Я можу тільки молитися і робити свої справи якнайкраще. Я стараюся, не дивлячись на повітряні тривоги, виключення світла і інтернету вчитися краще, ніж раніше, робити всі завдання, тести і контрольні на відмінно. І це мені вдається. Це мій стимул ! Мені не вистачає миру, світла і інтернету. А ще я мрію відпочити на морі, бо цього літа відпочинку так і не склалося...Але я дуже вірю, що наступного літа війна закінчиться і ми всі поїдемо відпочивати!

Св.Миколаю, принеси нам Миру, світла і спокою! А я буду дякувати тобі за це щодня! А ще я намалювала для тебе листівку! Я займаюся малюванням в художній студії, і можу зробити для тебе справжню картину! Лише принеси нам Миру! Твоя Олександра

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 Текст Історії мирних діти переїзд безпека та життєзабезпечення освіта непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи розлука з близькими Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій